BANÁNKENYÉR
2018.06.14
HOZZÁVALÓK
- 15 dkg lágy vaj + a formához
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 3 db banán
- 25 dkg tehéntúró
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg kukoricapehely vagy darabolt dió
ELKÉSZÍTÉS
- Kivajazunk egy téglalap alakú sütőformát, asütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
- Krémesre-fehérre keverjük a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. (A következő tojást csak akkor adjuk hozzá, ha az előzőt már teljesen elkevertük.)
- A banán felét villával összetörjük, és a túróval együtt a masszához dolgozzuk. A lisztet átszitáljuk, és összekeverjük a sütőporral.
- A maradék banánt vékony szeletekre vágjuk. A lisztet, a banánt és a kukoricapelyhet a tésztához keverjük, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
- A formába simítjuk, és a sütőben kb. 45 percig sütjük.